TransSibirska Željeznica

Od Moskve do Vladivostoka,9288km.
TransSibirska Željeznica – putovanje svih putovanja, počinje u šumnoj i gužvovitoj Moskvi,kroz Evropu i Aziju,preko velikih rjeka i planinskih masiva,živopisnih gradova i najdubljeg jezera do tišine Vladivostoka na Tihom oceanu…PUTOVANJE ŽIVOTA u pravom smislu tog pojma!!!

Velika evroazijska tura preko “pola zemaljske kugle” počinje u pulsirajućoj Moskvi,glavnom gradu suvremene Rusije,koji kako i službeni slogan govori nikad ne spava i gdje se susreću postignuća prohujalih epoha kao i sadašnjosti.Eklekticizam,nadgradnja ili naprosto sudar stilova i ukusa procjenite sami,megalomanije carizma,komunizma i kapitalizma na jednom mjestu,zato ubrzo nastavljamo prema Povolžju. Idući cilj na našem “putovanju svih putovanja” je grad Kazanj,glavni grad republike Tatarstan jedne od stotinjak federalnih jedninica Ruske Federacije-najveće države svjeta.Živopisan grad na samoj obali veličanstvene i najveće evropske rjeke svojim multikulturnim karakterom osvaja posjetitelje jer isti već neko vrjeme na sreću,ne osvajaju isti.Putovanje nastavljamo noćnom vožnjom preko Urala,gorja koje razdvaja Evropu i Aziju i stižemo u grad Jekaterinburg.Grad nazvan u čast njemačke kneginje kasnije slavne ruske carice Katarine Velike ujedno je i simbolično mjesto kraja ruskog carstva jer su u njemu tokom građanskog rata pobijeni svi članovi carske dinastije Romanovi.Iz 3.najvećeg ruskog grada nastavljamo vožnju kroz zapadni i istočni Sibir i veličanstvena prostranstva te stižemo u najveći grad Bajkalskog područja – grad Irkutsk.Sa vlaka prelazimo na brod i plovimo rjekom Angarom do naselja Listvjanka na samoj obali drevnog Bajkalskog jezera kojeg često nazivaju i “Sibirskim morem” ili “Svetim Bajkalom” zbog starodavnih plemena i šamana koji i dan-danas tu obitavaju.Na ovoj dionici puta zadržavamo se nekoliko dana i “putujemo u povjest” ovog prirodnog bisera i jedinstvenog kulturnog kruga oko njega kroz raznolike sadržaje i aktivnosti tokom boravka na istom.Idealna prilika za saunu,rusku banju,kupanje u jezeru koje se na pojedinim djelovima zagrije čak i do 20-ak stupnjeva C,degustacije raznih sorti vodke i ribe,u unikatnom koloritu…Naše putovanje se nastavlja prema krajnjem cilju uzduž mongolske i i kineske granice,preko Ulan-Udea i Burjatije, Zabajkalskog kraja do Amurske oblasti i glavnog grada Habarovska na rjeci Amur.Tu nas samo rjeka djeli od kineske Mandžurije,a u prilici smo opet vidjeti endemske amurske tigrove zahvaljujući programu zaštite koji je sprečio njihovo istrebljenje.Iz Habarovska kratkom noćnom vožnjom preko Židovske autonomne oblasti i grada Birobidžana stižemo u Primorski kraj te tamošnji glavni grad Vladivostok.Kako samo ime govori “vladar istoka” predstavlja krajnju točku Rusije na Tihom oceanu,grad koji se nakon razdoblja zatvorenosti i stagnacije pod SSSR-om strelovito razvija,9288km od Moskve i 9 vremenskih pojasa.Ovo veliko putovanje kopnom i vodom,zrakom ćemo skratiti na jedva 9h udobnog leta prilikom povratka nazad…
Razdoblje putovanja:veljača-rujan
Trajanje putovanja:19 dana/18 noćenja

***VAŽNO:

*PRIJAVE PO OBJAVLJNOJ CJENI ZAKLJUČNO SA 90.DANOM DO POČETKA PUTOVANJA,PRIJAVE SE PRIMAJU SA DANOM OBJAVE TERMINA NA STRANICAMA***

**AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO PROMJENE RUTINGA PUTOVANJA “ZAPAD-ISTOK” ILI “ISTOK-ZAPAD” ODNOSNO “MOSKVA-VLADIVOSTOK” ILI “VLADIVOSTOK-MOSKVA”!

TransMandžurijska i BajkaloAmurska Željeznica – termini na upit!

Program putovanja:
1.DAN
Sastanak grupe na ZL Pleso(ZAG) ,prijava i jutarnji let za Moskvu(VKO/DME) sa dolaskom u rano popodne(vremenska razlika +2h)Transfer i smještaj u hotelu ****, kraći odmor.Odlazak u razgledavanje grada:Crveni trg,rjeka Moskva,katedrala Vasilija Blaženog,Kremlj izvana i Lenjinov mauzolej,Manjež,Boljšoj Teatar, hram Hrista Spasitelja… – uključen izlet “Moskovski Metropolitan”(najznamenitije stanice od izgradnje 30-ih godina 20.st. do danas).Povratak u hotel i nočenje.
2.DAN
Doručak u hotelu.Odjava u hotelu do 12:00h i deponiranje prtljage.Odlazak u razgledavanje grada – Kremlj,Park Pobjede, VDNH – uključen izlet “Stara Moskva”,plovidba rjekom Moskvom i večera na brodu. Transfer na kolodvor oko 20:00h i ukrcaj na vlak za Kazanj.Smještaj u kupeu sa 4 ležaja.Noćna vožnja do glavnog grada Republike Tatarstan.
3.DAN
Dolazak u Kazanj,glavni grad Tatarstana, oko 09:00h, deponiranje nepotrebne prtljage u garderobi na kolodvoru.
Tatarski zajutrak u lokalnom gradskom restoranu,panoramsko razgledavanje grada (bus) i pješačka tura gradskim središtem:kazanjski Kremlj,ruska četvrt,tatarska četvrt,odlazak u pristanište i plovidba rjekom Volgom sa posjetom etno-selu sa pratećim programom ili/i posjet Raifskom samostanu-dragulju umjetnsti ikonografije ruskog pravoslavlja .Transfer na kolodvor i ukrcaj na kasnovečernji vlak za Jekaterinburg,noćna vožnja.
4.DAN
Dolazak u Jekaterinburg,najveći grad uralske regije,granici Evrope i Azije.Transfer u hotel u gradskom središtu i kasni doručak u hotelskom restoranu,razmještaj u sobe i kraći odmor u hotelu.Oko 15:00h početak razgledavanje grada:”Hram-na-krvi”-spomen crkva ubijene carske dinastije Romanovih,stari centar sa crkvama i kapelama te kompleks dvorca i parka gofova Rastorgujev-Haritonov,palača Sevastijanova,Muzej minerala i/ili Muzej Borisa Jeljcina po izboru.Povratak u hotel i večera.Slobodno za svoje sadržaje,noćenje u hotelu.
5.DAN
Zajutrak u hotelu,odjava i deponiranje prtljage na recepciji do 09:00h.Odlazak na izlet:
“Granica Evropa-Azija”,posjet i razgledavanje samostana na Ganjinoj jami i tajne grobnice Romanovih te tipičnog ruskog sela sa pijenjem čaja iz samovara u starom seljačkom domu.Popodne povratak u grad,ručak u retro-restoranu “SSSR” u stili soc-relaističke menze.Slobodno za svoje sadržaje i šetnja gradom.Navečer povratak u hotel i večera po želji.Oko 21:00h transfer na kolodvor i ukrcaj na vlak za Irkutsk.Noćenje u vlaku.
6.DAN
Vožnja vlakom i prateće usluge kupea i vagona te vagon-restorana sa kraćim zaustavljanjima po usputnim gradovima/kolodvorima.
7.DAN
Vožnja vlakom i prateće usluge kupea i vagona te vagon-restorana sa kraćim zaustavljanjima po
usputnim gradovima/kolodvorima.
8.DAN
Nakon vožnje vlakom u trajanju od cca 30h dolazak u Irkutsk-Glavni Kolodvor u rano jutro i izkrcaj. Transfer do 70km udaljenog naselja Listvjanka na obali Bajkalskog jezera brodom/hidrogliserom/katamaranom – plovidba rjekom Angarom.Smještaj u hotelu na samoj obali/keju i kraći odmor.Ručak u hotelu.Rano popodne odlazak u razgledavanje s posjetom Bajkalskom muzeju i ribljoj i suvenirskoj tržnici te uspon žičarom na razglednu-točku,vidikovac nad jezerom.Povratak u hotel. Slobodno i večera po želji(prporučeujemo lokalni riblji restoran).Nočenje u hotelu.
9.DAN
Zajutrak u hotelu i transfer do pristaništa.Ukrcaj na trajket za Port Bajkal,odprema prtljage u hotel(irkutsk).Ukrcaj na KrugoBajkalsku Željeznicu i početak putovanja “zlatnom karikom” ruskog “željeznog lanca”(TSŽ).Cjelodnevna vožnja vlakom i stajanje na povjestnim stanicama i kolodvorima,mostovima,tunelima,vijaduktima TSŽ uz samu obalu jezera građenim u carskoj epohi-tada čudo tehnike i građevinarstva.Prateći program i degustacije gastronomske ponude Bajkalskog kraja.Kasno navečer dolazak u Irkutsk i transfer u hotel. Večernja šetnja gradom i večera po želji.Povratak u hotel i nočenje.
10.DAN
Rani zajutrak u hotelu i traansfer u gradsku luku oko 08:00h.Ukrcaj na hidrogliser i i plovidba za otok Oljhon – mistično mjesto sibirskog i bajkalskog šamanizma,na granici Irkutske oblasti i Republike Burjatije(jedne od tri budističke republike unutar Ruske Federacije) sa kraćim stajanjima u usputnim pristaništima,degustacija ribe i vodke te drugih lokalnih proizvoda,ručak(ili lunch-pack).Pristajanje na otoku Oljhon i smještaj u naselju Hužir oko 17:00h.Transfer u hotel.Kraći odmor,šetnja otokom i promatranje zalaska sunca,večera po želji(preporuka za lokalni restoran).Nočenje u hotelu.
11.DAN
Rani doručak,oko 09:30h ukrcaj na terenska vozila i odlazak na cjelodnevni izlet otokom skroz do sjevernog rta Hoboj prilikom čega nas vodi autentični burjatski šaman – pripadnik klana koji obitava na otoku još od 13.st.
Razgledavanje jedinstvene,endemske flore i faune,prisutstvovanje šamanskom obredu.
Rano navečer povratak u hotel otok Oljhon.Večera po želji i noćenje u hotelu.
12.DAN
Zajutrak u hotelu,slobodno za zadnje kupovine suvenira.Transfer do pristaništa na južnoj obali otoka i ukrcaj na trajekt.Kraća plovidba do kopna i prekrcaj u bus oko podneva i nastavak vožnje prema Irkutsku.Po putu kraća zaustavlkjanja i jedno duže za ručak(po želji).Posljednji pogled na Bajkalsko jezero i dolazak u Irkutsk oko 17:30h.Razgledavanje grada(bez muzeja).Večera u jednom od znamenitih gradskih restoranana(po želji).Transfer na kolodvor i ukrcaj na vlak za Habarovsk*.Razmještaj po kupeima i noćenje u vlaku.
13.DAN
Vožnja u vlaku i prateći sadržaji kupea/vagona te vagon restorana sa usputnim zaustavljanjima po gradovima/kolodvorima duž mongolsko-kineske granice.
14.DAN
Vožnja u vlaku i prateći sadržaji kupea/vagona te vagon restorana sa usputnim zaustavljanjima po gradovima/kolodvorima duž mongolsko-kineske granice.
15.DAN
Ranojutarnji dolazak u Habarovsk i transfer u hotel.Doručak u hotelu i odlazak na razgledavanje grada sa okolicom – na tragu amurskog tigra izlet u tajgu u gradskoj okolici***.Plovidba rjekom Amur sa pogledom na kinesku Mandžuriju.Povratak u grad i transfer kolodvor,ukrcaj na vlak za Vladivostok.Noćenje u kupeu.
16.DAN
Ranojutarnji dolazak u Vladivostok.Transfer sa kolodvora u hotel,kraći odmor. Odlazak na plovidbu oko Zlatnog roga po Tihom oceanu,mogućnosti kupanja na gradskoj plaži,razgledavanje grada i posjet otoku Ruski.Nočenje u hotelu.
17.DAN
Doručak u hotelu,nastavak razgledavanja grada,plovidba Pacifikom-zaljev Zlatni rog,slobodno za svoje sadržaje do navečer.Oproštajna večera od Azije i nočenje u hotelu.
18.DAN
Zajutrak u hotelu,prilika za zadnju jupovinu lokalnih suvenira,transfer u zračnu luku na moskovski let rano popodne.Dolazak na jednu od moskovskih zračnih luka tokom popodneva,transfer u hotel.Odmor.Večernji izlazak u grad,oproštajna večera putovanja sa lokalnom kulinarikom i gastronomskom ponudom.Nočenje u hotelu.
19.DAN Zajutrak u hotelu,slobodno.Transfer u zračnu luku i let za Zagreb.
Cjena uključuje:let Zagreb-Moskva-Zagreb,let Vladivostok-Moskva,karte za vlakove Moskva-Vladivostok(sve) za kupe 2.razreda(4-krevetni kupei),sve transfere,noćenja sa doručkom u hotelima 3 i 4*,sve gradske izlete(city tour) po Moskvi,Kazanju,Jekaterinburgu sa okolicom,Irkutsku,Habarovsku sa okolicom,Vladivostoku,sve izlete na Bajkalskom jezeru,obroke tokom izleta,pratnju i vodiče tokom čitavog putovanja,osiguranje paket aranžmana,troškove organizacije i izvedbe putovanja
Cijena ne uključuje:obroke koji nisu navedeni u hotelu/vlaku,suvenire,troškove osobne prirode,napojnice vodičima/osoblju vlaka/hotela,doplate za kupe 1.razreda ili za smještaj 2 osobe u 4-krevet.kupeu 2.razreda,doplate sa 1-krevetnu sobu,putno zdravstveno osiguranje,konzularne pristojbe,vizno posredovanje,itd…

Garantirani grupni termini  2016.godine:

 

TransSibirska Željeznica ( MSK-VVO ili VVO-MSK):

ZIMA: -završeno sa 04/16.

LJETO:*04.-21.08. – 27.850HRK – jedini preostali grupni termin!!!

TransMongolska Željeznica(MSK-ULB-PEK)
**Naadamski termin (07/16) -popunjeno,moguće na upit u iza 20.07.!

VAŽNO:

*Prijave po objavljeno cjeni zaključno sa 120.danom do početka putovanja,

**agencija zbog boljeg korištenja vremena  zadržava pravo promjene rutinga putovanja (zapad-istok odnosno istok-zapad;MSK-VVO odnosno VVO-MSK,bez uštrba po program putovanja)

TransMandžurijska i BajkaloAmurska Željeznica – termini na upit!