LJETOVANJE NA LEVANTU

Drevni Levant – koljevka civilizacije ,križanje puteva svile i začina,okružen Crvenim,Mrtvim i Sredozemnim morem privlači putnike i razne namjernike već tisućama godina.Iako suprotstavljeni i često sukobljeni narodi i kulture ovog jedninstvenog područja su na poseban način međusobno prožeti…

U turbulentnom okruženju i nedobrosusjedskim odnosima egzistiraju 4 zemlje koje posjećujemo na ovom putovanju:Izrael,Palestina,Jordan i Egipat.
Preko suvremenog Tel-Aviva grada koji nikad ne spava i koji je uvjek korak ispred svojih evropskih i američkih pandana,drevnog Jeruzalema svetog grada tri monoteističke religije,obližnjeg Betlehema spuštamo se sa palestinskih obronaka kroz Judejsku pustinju zatim uz Mrtvo more do crvenomorskih ljetovališta Eilata i Akabe.
Tokom boravka u Jordanu posjećujemo 8.svjetsko čudo – Petru ,grad uklesan u kamenu, crvenu pustinju Vadi Ram,drevne križarske gradove,klance sa termalnim izvorima i ljekovito Mrtvo more te odlazimo na drugu stranu Akabskog zaljeva u egipatsko ljetovalište Tabu na Sinajskom poluotoku…
Mnoštvo kontrasta i jedinstvenih scena na malom prostoru tako da se utisci nastavljaju jedni na druge u prekratkom vremenu…
TERMIN PUTOVANJA:lipanj-rujan 2015.
PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN

Oko 01:00h sastanak grupe i ukrcaj u bus te transfer u ZL Ferihegy.Vožnja AC uz kraća zaustavljanja te dolazak oko 05:00h.Oko 06:00h let za Tel Aviv.Dolazak u Tel Aviv oko podneva uz kraće zasutavljanje u gradu transfer busom u Jeruzalem.Smještaj u hotelu.Odmor.Razgledavanje grada uz pratnju te izlet u Betlehem.Večera u hotelu.Večernji/noćni izlazak i nočenje u hotelu.

2.DAN

Doručak u hotelu.Slobodno i odjava do podne.Polazak busa za Akabu.Vožnja kroz Judeju i Mrtvo more uz pauze. Stajanje kod Masade i razgledavanje.Nastavak vožnje i dolazak u crvenomorsko ljetovalište Eilat.Kraća zaustavljanje i nastavak prema graničnom prelazu Vadi Arava/Akaba.Prekrcaj i prelazak u drugi bus – do 20:00h!Transfer u Akabu (cca 10min)busom i smještaj u hotel.Večera.Večernji razgled i šetnja gradom .Nočenje.

3.DAN

Doručak u hotelu.Slobodno do popodneva. Opcijski odlazak u ronilački centar i plovidbu Akabskim zaljevom sa ronjenjem i kupanjem u Crvenom moru.Večera u hotelu .Nočenje.

4.DAN –

Doručak u hotelu. Ukrcaj u bus i odlazak na cjelodnevni izlet u Petru.Razgledavanje drevnog grada Petre uz pratnju mjesnog vodiča na hrvatskom jeziku.Ručak.Nastavak razgledavanja.Ukrcaj u bus i povratak u Akabu.Večera u hotelu i nočenje.

5.DAN

Doručak u hotelu.Slobodno dopodne .Oko 13:00h ukrcaj u bus i polazak za Vadi Rum.

Dolazak do Ulaza u park prirode- crvena pustinja Vadi Rum i prekrcaj u terenska vozila te nastavak vožnje oko 15:00h.Dolazak u beduinski tabor i smještaj po šatorima.Kraći odmor.Kasno popodne odlazak na obližnje dine i gore te sa nekog od vidikovaca promatranje zalaska sunca.

Povratak u tabor te večera u beduinskom stilu uz prigodni program.Nočenje.

6.DAN

Opcijski – ustajanje prije zore i odlazak na izlazak sunca .Doručak u taboru.Slobodno.Polazak prema Akabi oko 13:00h terenskim vozilima.Na Izlazu iz parka prirode Vadi Rum kraći odmor i prekrcaj u buseve.Prilika za kupovinu beduinskih suvenira i rukotvorina uz tradicionalno cjenkanje i pazarenje.

Nastavak vožnje prema Akabi uz trasu nekadašnje Osmanske željezničke trase.Dolazak u hotel oko 18:00h.Slobodno.Večera u hotelu.Nočenje.

7.DAN

Doručak u hotelu.Ukrcaj u bus i odlazak na Mrtvo more.Dolazak u SPA-centar te kupanje u Mrtvom moru i ljekovite procedure.Ručak.Odlazak u planine do gore Nebo.Obilazak samostana te uživanje u zalasku sunca nad Mrtvim morem i pustinjom Negev na obzoru.Povratak u Akabu.Večera u hotelu.Slobodno za izlazak.Nočenje.

8.DAN

Doručak u hotelu.Odmor na plaži te plovidba brodom u egipatsko ljetovalište Tabu.

Večera u hotelu.Nočenje.

9.DAN

Doručak u hotelu.Ukrcaj u bus i prelazak u Eilat.Nastavak vožnje kroz pustinju Negev i polazak kroz Ramonski krater.Uzputna kraća zaustavljanja i nastavak vožnje do ZL Tel Aviv.Pogranični i sigurnostni postupci i pretraga prtljage.Ukrcaj na let za Budimpeštu.Dolazak na ZL Ferihegy ,krače zaustavljanje u gradu te nastavak vožnje AC uz kasno noćni dolazak u Zagreb.

Cijena uključuje: osam 1/2P na bazi 2-krevetne sobe u hotelima****,povratnu aviokartu BUD-TLV sa svim pristojbama i naknadama,sve autobusne transfere,pratnju tokom čitavog putovanja i lokalne vodiče na hrvatskom jeziku,1nočenje sa obrocima u beduinskom taboru i prateći program

Cijena ne uključuje:putno zdravstveno osiguranje,ulaznice za Petru,Vadi Rum i izlet terenskim vozilima,ulaznice za goru Nebo,SPA/lječilišne tretmane,napojnice vodiču,suvenire,troškove osobne prirode,itd…

Doplate prilikom prijave: za jednokrevetnu sobu,punipansion

Doplate po želji: plovidba i ronjenje u Akabskom zaljevu

Popusti:DJECA do 12 godina na dodatnom ležaju (u sobi s roditeljima) 20%, do 12 godina na osnovnom ležaju 10%, odrasli na dodatnom ležaju 5%

NAPOMENA: prilikom prelaska jordansko-izraelske granice na određenim graničnim prelazima plaćaju se pristojbe na licu mjesta i to :jordanska cca 11EUR(u dinarima,isključivo gotovina) te izraelska cca 22EUR(u šekelima,EUR,$,debitne,kreditne kartice…),dok je na nekim prelazima nužna i jordanska viza.SVE PODLOŽNO PROMJENAMA!

O drugim sigurnostnim ograničenjima uputa od agencije prilikom prijave.

Prilikom dolaska u Izrael dobiva se privremena osobna iskaznica sa rokom važenja od 90 dana – ista se izdaje besplatno!Izuzeće od jordanske vize rješava agencija.Egipatska viza na licu mjesta.Izlazne pristojbe iz IL i JO plaćaju se na licu mjesta a iznose cca 22 odnosno 11EUR.