JORDAN

Jordan,Bliskoistočni biser -očaravajuća zemlja, zelena, gorska, pustinjska, morska, svetopisamska,beduinska jasno arapska.
Kroz stoljeća privlačila je Rimljane,Bizantince,Križare,
Osmanilije,Britance…

Nekadašnja Transjordanija, al-Urdun ( المملكة الأردنية الهاشميةarapski‎ al-Mamlakah al-Urdunijah al-Hāšimijah),današnja je Hašemitska Kraljevina Jordan sa svojim gostoljubivim i prijateljskim narodom.
Grad uklesan u žive stjene Petra posut ljubičastim pjeskom , gora Nebo, prekrasna pustinja crvenog pjeska Vadi Rum, crvenomorska Akaba i sumporasto-slano Mrtvo more sa ljekovitim svojstvima u najdubljoj svjetskoj depresiji (ali samo zemljopisnoj!) jamče najrazličitije doživljaje na najmanjem prostranstvu. Putovanje u prošlost sa mistikom uzajamno prožetih kultura i običaja…
Lječilišni tretmani na mjestu nimalo”zdravog” imena – Mrtvom moru u kombinaciji soli,sumporaste vode i ljekovitog blata poseban su doživljaj .Šetnja stopama drevnih Nabatejaca po Petri kroz antični stradarij ulica,prolaza,foruma,žrtvenika ,grobnica i hramova vraća vas tisućama godina u nazad.
Ipak možda i najupečatljivije od svega je u smiraj dana gledati zalazak sunca u crvenoj pustinji Vadi Rum uz ukusne palestinske datulje i gutljaje nane-čaja(arap.nana=metvica) te mirišljavi dim nargile u pravom beduinskom taboru…
Provjerite zbog čega je istu legendarni Lawrence od Arabije nazvao “božanskim utjelovljenjem”!
PROGRAM PUTOVANJA:
1.DAN
Sastanak na ZL Pleso 2h prije leta za Istanbul.Dolazak u Istanbul rano popodne i odlazak na gradski izlet:Zlatni Rog,Modra Džamija,Kapaličaršija,Msir čaršija,Eminonu,Gul Hana,Galata,Sv.Sofija,itd…Kasnovečernji let za Akabu i dolazak oko 02.00h(+1 dan).
2.DAN
Doručak u hotelu.Odmor.Razgledavanje grada uz pratnju ,plovidba Akabskim zaljevom do plaže Berenice – kupanje i prigodni program.Večera u hotelu.
3.DAN
Doručak u hotelu. Ukrcaj u bus i odlazak na cjelodnevni izlet u Petru.Razgledavanje drevnog grada Petre uz pratnju vodiča.Ručak.Nastavak razgledavanja Male Petre i križarskog grada Šobak.Ukrcaj u bus i povratak u Akabu.Večera u hotelu i nočenje.
4.DAN
Doručak u hotelu.U 09:00h ukrcaj u bus i polazak za Vadi Ram.
Dolazak do Ulaza u park prirode- crvena pustinja Vadi Rum i prekrcaj u terenska vozila te nastavak vožnje džipovima i/ili jahanje na devama(mogućnost džip ture ili kombinirane ture džip&deve ili pak samo jahanje na devama)Dolazak u beduinski krajem dana.Odmor uz nargile,čaj i preteći program.Kasno popodne odlazak na obližnje dine i gore te sa nekog od vidikovaca promatranje zalaska sunca.
Povratak u Akabu te rana večera u hotelu uz nastavak zabave na plaži.Nočenje u hotelu.
5.DAN
Doručak u hotelu.Slobodan dan za vlastite sadržaje:plivanje,ronjenje,jedrenje,kupovina,itd… Večera u hotelu,nočenje.
6.DAN
Doručak u hotelu.Ukrcaj u bus i odlazak na Mrtvo more.Dolazak u SPA-centar te kupanje u Mrtvom moru i ljekovite procedure.Ručak.Odlazak u klanac Majin,Lodovu pećinu te solane na južnom djelu Mrtvog mora prilikom povrtaka..Dolazak u Akabu.Večera u hotelu.Slobodno za izlazak.Nočenje.
Doručak u hotelu.Slobodan dan za vlastite sadržaje:plivanje,ronjenje,jedrenje,kupovina,itd… Večera u hotelu,nočenje.
7.DAN
Doručak u hotelu.Slobodan dan za vlastite sadržaje.Organizirani odlazak na plažu Bernice uz prateće programe, uz nadoplatu izlet na sinajsku stranu Akabskog zaljeva – u egipatsko ljetovalište Tabu.
8.DAN
Doručak u hotelu. Odjava i transfer u zračnu luku na let za Istanbul.Kraće popodnevno razgledavnje grada i nastavak transfera za Zagreb sa dolaskom kasno navečer.
Cijena uključuje: sedam polupansiona na bazi 2-krevetne sobe u hotelima****,povratnu aviokartu Zagreb-Istanbul-Akaba sa svim pristojbama i naknadama,sve autobusne transfere,pratnju tokom čitavog putovanja i lokalne vodiče na hrvatskom jeziku
Cijena ne uključuje:putno zdravstveno osiguranje,izlet i ulaznice za Petru,izlet u Vadi Rum i izlet terenskim vozilima iIli devama,izlet i ulaznicu za SPA/lječilišne tretmane na Mrtvom moru,napojnice vodičima,suvenire,troškove osobne prirode,itd…
Cjena formirana na bazi 40PAX.
Doplate prilikom prijave(opcijski): za jednokrevetnu sobu,PP
Doplate po želji(na licu mjesta): plovidba i ronjenje u Akabskom zaljevu,kitesurfing,parasailinig,jahanje na devama,ulaznice za Petru,križarske gradove,Mrvo more,NP pustinja Vadi Ram,itd…
Popusti:DJECA do 12 godina na dodatnom ležaju (u sobi s roditeljima) 20%, do 12 godina na osnovnom ležaju 10%, odrasli na dodatnom ležaju 5%