Gruzija&Azerbejdžan

Od Crnog mora preko Kavkaza do Kaspijskog mora ili jezera područje je jedne od koljevki ljudske civilizacije,na razkršću puteva izmežu drevnog Orijenta i Zapada,na trasi legendarnog Puta Svile.Veličanstveni krajolici kavkaskih vrhunaca,autentična unutrašnjost odlične eno&gastro ponude,tirkizni Kaspij,vedute prekrasnog “boomtown” Bakua,spajaju i slave budućnost i prošlost…Jedinstveno putovanje na rub Evrope i Azije ili kako u Azerbejdžanu vole reći – u srce EvroAzije…

TERMIN PUTOVANJA:25.04.-03.05.2015.
1.DAN (HR-H-GEO)
Sastanak grupe i pokret prema Budimpešti (poludnevni izlet gradom i večera) te transfer na ZL Feryhegy-2 na noćni let(oko 23:00h) za gruzijski Kutaisi.
2.DAN (GEO)
Ranojutarnji dolazak u ZL Kutaisi(oko 05:00h),pogranične formalnosti i transfer u hotel.Noćenje/odmor u hotelu. Razgledavanje grada, negadašnje prjestolnice zapadne Gruzije .Kutaisi je jedan od najljepših drevnih gruzijskih gradova koji se nalaze na obje obale rijeke Rioni. Jedinstvena remek-djela arhitekture se nalaze oko Kutaise – Katedrala Bagrati izgrađena u 11. st. ;Gelati akademija i samostanski kompleks.Transfer za Batumi – glavni grad pokrajine Adžarije uz posjet jedinstvenom botaničkom vrtu koji nema pandan nigdje u svjetu s obzirom na raznolikost krajolika u kojem se isti nalazi.Noćenje u hotelu.
3.DAN (GEO)
Doručak u hotelu,pokret prema Mcheti-staroj prjestolnici Kartli-Iberijskog kraljevstva,koje datira još u 3.st.p.n.e.Posjet Džvari (gruz.”križ”)samostanu smještenom na brežuljku -primjerak prekrasne rano srednjovjekovne gruz.crkvene arhitekture.Posjet katedrali Svtickoveli te nastavak putovanja prema gl.gradu Tbilisiju.Dolazak i smještaj u hotel,kraća večernja tura gradom te noćenje.
4.DAN 30.12. (GEO/AZ)
Doručak i kraća jutarnja tura gradom.Vožnja prema Lagodehiju – granica sa Azerbejdžanom.Obavljanje pograničnih formalnosti i nastavak vožnje do Bakua. Smještaj u hotel,večernja tura bakujskom čaršijom. Noćenje.
5.DAN 31.12. 2014. Stara godina (AZ)
Nakon doručka krećemo u razgled Bakua. Panoramski pogled na grad dat će nam uvid u kontraste i širinu grada. Grad ima oblik amfiteatra koji se spušta u Kaspijsko jezero ili more prema lokalnoj nomenklaturi. Nastavljamo pješke do starog dijela grada, odnosno “Ičeri Šeher” koji je na UNESCO-popisu svjetske baštine. Razgled Širvan-šahove palače iz 15 stoljeća. Palača je najveći povjesni kompleks građevina u Azerbejdžanu, a sastoji se od: vijećnice, šahove džamije s minaretom, portala “Muratova vrata”, mauzoleja i nadsvođenih grobnica, cisterni i ostataka hamama.Noćenje u hotelu.
6.DAN
Doručak u hotelu. Slobodan dan,nastavak ture po gradu,posjet zoroastrijskom hramu – štovateljima kulta vatre i ognjišta.
7.DAN (AZ) Doručak u hotelu i odlazak na za ljetovalište Lenkoran na obali Kaspijskog mora- degustacija jedinstvenog voća fejhua(lat.Acca selowiana) i lokalnih proizvoda,kupanje i SPA-sadržaji.Noćenje u hotelu.
8.DAN (AZ) Doručak u hotelu,odlazak u pokrajinu Gabalu :ručak u tradicionalnom restoranu,posjet vodopadu “7 ljepotica” te odlazak na jezero Nogur ,večera uz prateći program u lokalnom autentičnom restoranu.
9.DAN (AZ)Doručak u hotelu te nastavak putovanja u Šeki koji je bio jedan od gradova na „Putu svile“ . Posjetite ćemo ljetnu palaču Šeki Han – gdje je najizrazitiji i vrijedan spomenik iz 18. stoljeća Azerbejdžana, Muzej lokalne povijesti, zanatske radionice, Šeki bazar gdje čemo imati pogled na razne lokalne rukotvorine, uključujući šalove, jedinstvene kutije, mnoštvo slatkiša, slastica i lokalne slatke pekare.
10.DAN (AZ)Doručak u hotelu.Transfer u ZL Baku i let za BUD te nastavak putovanja prema ZG u pauzu u Budimpešti.
__________________________________________________________________________________
U cijenu je uključeno: prevoz zrakoplovom na BUD-KUT-BUD, smještaj u hotelima sa ***S/****s na osnovi 8N/D, razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju po programu putovanja, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, prijevoz modernim klimatiziranim autobusom, trošak organizacije putovanja,vodiče na lokalnim jezicima sa prevodom na hrvatski,degustacija vina u GEO,svi transferi

U cijenu nije uključeno: dodatne obroke, prenos prtljage, usluge koje nisu navedene u programu, napojnice vodičima i vozačima na putu, putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza putovanja,suveniri,troškovi osobne prirode i sl…

OBVEZNE DOPLATE: konzularne pristojbe za AZ-vizu(prilikom prijave,cca 50EUR/PAX)

NAPOMENE:za AZ je potrebna viza,za koju posreduje agencija uz predhodnu dostavu dokumentacije od putnika,rok izdavanja vize je oko tjedan dana,posredovanje agencije-GRATIS!

Minimalni broj prijavljenih osoba / uplaćenih aranžmana: 17