Vize

Visum_Russland_2008revVizni centar- posredovanje&podrška

Unutar Calypso Travela oformljen je poseban odjel za pomoć i posredovanje prilikom upravnog postupka izdavnja vize.
Načinom rada i pružanjem usluge, uz maksimalnu profesionalnost i ljubaznost osoblja, naš Vizni centar   etablirao se kao najpouzdaniji partner   s klijentelom koja se iz sezone u sezonu uvećava.

Osim vizne podrške pripremamo sve nužne dokumente zahvaljujući našim suradnicima koji su ujedno i stalni sudski tumači za odnosne jezike na jednom mjestu rješavate sva administrativna pitanja i preduvjete za željeno putovanje,

Precizna informacija, uz poznavanje propisa s dokumentacijom koja se u najkraćem mogućem roku obrađuje i priprema, dragocjene sugestije kao i zakazivanje intervjua u konzulatima zemalja u viznom režimu, Vaša su prečica do mogućnosti da bez suvišnog živciranja i gubljenja vremena otputujete na bilokoji kraj  svjeta koristeći ove usluge, uz naša grupna ili pojedinačna putovanja.

NAPOMENA:

Sve informacije se odnose na osobe nositelje  općih putnih isprava Republike Hrvatske/Evropske Unije.Stanje ažurirano sa danom 01.10. 2013.god. .

Osobe sa stranim državljanstvom (ne-EU)moraju prilikom upita  naglasiti svoj status.

Calypso Travel  nudi svojim putnicima posredovanje u pribavljanju viza za sve zemlje svjeta nezavisno od korištenja drugih usluga!

U najkraćem roku pri nadležnim konzulatima u Zagrebu tj. ako odnosna država nema svoje predstavništvo u HR tada u nadležnim konzulatima u Beču,Budimpešti,Beogradu ili Moskvi jamčimo izdavanje nužnih i/ili željenih viza.

VAŽNO: S pristupom Republike Hrvatske  Evropskoj Uniji dana 01.07.2013.god. stupio je na snagu uzajamni  vizni režim sa Ruskom Federacijom i Republikom Turskom ,dok je sa Republikom Ukrajinom zasad jednosmjeran tj. hrvatski državljani su do daljnjeg u bezviznom režimu.

Za potrebe dobivanja svih vrsta ruskih  viza odmah izdajemo adekvatan vaučer/potvrdu ili pak pozivno pismo te na taj način osiguravamo optimalnu uslugu našim putnicima.

NOVOSTI: sa danom 01.listopada 2013.god. Republika Hrvatska se priključila Sporazumu između Evropske Unije i Ruske Federacije o pojednostavljenju izdavanja viza za kratkoročne boravke(2007/340/EV,Službeni list L 129 , 17/05/2007 str. 0025 – 0026).

Vize se bez obzira na vrstu i kategoriju izdaju u roku do 10 dana,konzularna pristojba iznosi 35EUR odnosno 70EUR ukoliko se viza traži i dobiva isti dan(žurni postupak).

Vize se izdaju sa rokom važenja na 1 godinu(moguće i na dulje razdoblje) za višekratni broj ulazaka sa rokom boravka do 90 dana unutar pola godine.

NAPOMENA: One osobe sa HR/EU-državljanstvom  koje ujedno imaju i državljanstvo  BIH/CG/KS/MAK/SRB i nadalje mogu putovati i boraviti bezvizno na području Ruske Federacije sa važećim pasošem i popratnim pozivnim dokumentom(izdaje se odmah u agenciji).

Bitne informacije vezane za dobijanje viza:

– kod izdavanja vize provjeravaju se podatci osobe koja putuje, a koje je navela u Viznom upitniku/ Zahtjevu za vizu s    podacima iz putne isprave te ostale potrebne dokumentacije

– zahtjev za vizu(vizni upitnik) i adekvatna putna isprava  su dokumenti po kojima se izdaje viza pa sve pogrešno upisane informacije u zahtjevu/upitniku automatski će biti pogrešno upisane  u istu te u event.drugu prateću dokumentaciju

– konzulat i posrednik ne snose troškove nove vize ukoliko su informacije na zahtjevu pogrešno napisane ili ako je osoba koja putuje prerano zatražila  vizu. Viza se  vadi cca.10-15 dana prije puta, eventualno mjesec dana ranije.

– isto tako  konzulat i posrednik ne snose troškove nove vize ako je došlo do uništavanja vize ili pasoša od strane osobe koja putuje  prije samog  putovanja, duplikat vize se plaća prema tarifnom pravilniku nadležnog konzulata

– konzulat i/ili posrednik snose troškove izrade nove vize ukoliko je službenik pri izdavanju vize pogrešno prepisao neki podatak sa zahtjeva za izdavanje vize

Za dodatne informacije kontaktirajte nas telefonski, @ ili dođite  osobno .

Za TEL/MOB/@ upite  radimo  NON-STOP i odgovaramo odmah na sva Vaša pitanja!

Angola
Armenija
Australija
Azerbejdžan
Bjelorusija
Butan
DNR Koreja
Egipat
Eritreja
Etiopija
Fidži
Filipini
Indija
Indonezija
Irak
Iran
Jamajka
Jemen
Jordan
Južnoafrička Republika
Kambodža
Katar
Kazahstan
Kenija
Kina
Kuba
Kuvajt
Laos
Libanon
Madagaskar
Mijanmar
Mongolija
Namibija
Papua Nova Gvineja
Rusija
Sirija
Sjedinjene Američke Države
Turkmenistan
Tajland
Ujedinjeni Arpski Emirati
Uzbekistan
Vijetnam
Zimbabve
Saudijska Arabija